Ontluikend Zimbabwe
Deel deze pagina!
twitter     facebook    

Harare

De stad ontleent zijn naam aan de eerste Shona bewoners van de moerassige flats in de buurt van de Kopje (Inselberg) en betekent “Degene die niet slaapt”.  Harare is niet voor niets de hoofdstad van het land. Het is een moderne stad, mooie gebouwen, brede wegen, talrijke parken en tuinen. Een stad van 1,6 miljoen mensen, maar die alle attracties van een Afrikaanse stad behoudt: kleurrijke markten, glimlachen en gastvrije mensen en samenzwerende taxichauffeurs.

Harare is een handelscentrum voor tabak, maïs, katoen en citrusvruchten. Als u wilt ervaren hoe er traditioneel gewinkeld wordt in veel Afrikaanse landen, moet u op de open vlooienmarkt op Mbare rondlopen. Hier kijken toeristen hun ogen uit op een kleurrijke serie van manden, voedsel, kleding en andere items. Het Kopje, een granieten heuvel die boven de zuidwest hoek van het centrum van Harare uitsteekt, is een geweldige plek om een mooi uitzicht over de stad te hebben.
Verder zijn ook het Nationaal Archief, het Nationaal Museum van de Humane Wetenschappen en de National Gallery & National Botanic Gardens gevestigd in Harare.