Ontluikend Zimbabwe
Deel deze pagina!
twitter     facebook    

Mana Pools

Een UNESCO World Heritage Site; Mana Pools National Park is een van de populairste parken in Zimbabwe. De naam "Mana" betekent "vier" in de lokale Shona taal. Dit is een verwijzing naar de vier grote natuurlijke waterholes landinwaarts vanaf de Zambezi Rivier. Deze waterholes zijn het overblijfsel van de Ox-bow meren die door de rivier uitgeslepen zijn.  Nijlpaarden, krokodillen, elanden, buffels, waterbokken, apen, zebra’s en een grote variëteit aan watervogels worden geassocieerd met de waterholes en het Mana Pools National Park.

Op de oude rivierterrassen, in het open Albida bos kunt u begeleide wanderlingen maken. Dit is hier mogelijk omdat het zicht goed is en er weinig gevaar is dat er onverwachts wilde dieren opduiken.  Dit voorrecht is uniek in Zimbabwe.

Mana Pools National Park is voorbehouden om zo wild mogelijk te blijven met zoveel mogelijk “zero-impact”. Dus geen grote lodges, generatoren, elektrische hekken of andere blijvende structuren als gevolg van de aanwezigheid van safari kampen. Alle (semi-)mobiele kampen moeten worden afgebroken wanneer klanten vertrekken om zo weinig mogelijk schade aan het ecosysteem toe te brengen. Dit maakt het park juist ook volledig authentiek en onbedorven.