Ontluikend Zimbabwe
Deel deze pagina!
twitter     facebook    

Victoria Falls

Mosi-au-tunya, ‘the smoke that thunders’, maar beter bekend als de Victoria Falls is een van de bekendste watervallen van Afrika en ter wereld. De Falls zijn twee keer zo groot als de Niagara Falls, en meerdere malen langer.  De indrukwekkende watervallen in de Zambezi-rivier zijn ontdekt door de ontdekkingsreiziger Livingstone en beslaan een gebied van 1700 meter lang en halen een hoogte van ruim 100 meter. De watervallen zijn gelegen op de grens van Zimbabwe en Zambia.

Kort na het regenseizoen tot eind juni, zijn de watervallen het meest spectaculair: de damp en mist zijn op kilometers afstand al te zien en dicht bij de watervallen is de mist dan zo dik dat u werkelijk in de regen loopt. Door de constante vochtigheid is in de loop der tijd rondom de watervallen het kleinste stukje regenwoud van Afrika ontstaan waar u doorheen kunt wandelen over de paden. Tijdens een dergelijke wandeling zult u hoogstwaarschijnlijk kleine herten, bavianen en vele vogels tegenkomen.

Verder zijn er verschillende uitzichtpunten van waaruit de watervallen te bewonderen zijn. Naast een bezoek aan de watervallen zijn er nog legio andere activiteiten voor de liefhebber, zoals boottochten, kanoën, rafting en nog veel meer.