Ontluikend Zimbabwe
Deel deze pagina!
twitter     facebook    

Hwange National Park

Het Hwange National Park is het grootste en bekendste natuurreservaat van Zimbabwe met een oppervlakte van ruim 14.600 vierkante kilometer (Dat is net zo groot als Noord-Ierland). Hwange National Park is gelegen in de noordwestelijke hoek van Zimbabwe op ongeveer een uur rijden ten zuiden van Victoria Falls.

Zimbabwe is geen geijkte vakantiebestemming maar Hwange kent men nog wel eens doordat National Geographic hier ook regelmatig natuurdocumentaires opneemt. Hwange is verdeeld in 3 regio’s; rond Main Camp vindt u woestijngebied, veel teakbomen en doornige acacia's. De regio van Sinamatella Camp bestaat uit zandsteen, granieten heuvels en mopane bossen. Robins Camp bestaat uit (bossige) heuvels en rivierbeddingen.

Hwange is een paradijs voor de natuur- en safariliefhebber. Zo kunt u er niet alleen de Big Five vinden (olifant, neushoorn, buffel, luipaard en leeuw), maar ook meer dan 100 soorten zoogdieren en bijna 400 vogelsoorten. De olifanten van Hwange zijn wereldberoemd en de populatie is een van de grootste in de wereld, er leven meer dan 35 000 olifanten.

Naast game drives zijn ook hier wandelsafari’s te maken onder de begeleiding van een zeer ervaren gids. De dieren zijn voor een deel afhankelijk van kunstmatig gevulde waterplaatsen, doordat de rivieren gedeeltelijk droog staan in het jaar. De droogste periode is tijdens ons najaar en vanaf december begint het dan weer wat natter te worden en begint het seizoen van de pasgeborenen.