Ontluikend Zimbabwe
Deel deze pagina!
twitter     facebook    

Matabo National Park

Matobo Hills is een gebied van beboste heuvels en rotsformaties, granieten platen, verborgen grotten, heilige plaatsen en riviertjes. Een bijzonder natuurgebied wat een totale oppervlakte beslaat van 44.500 hectare. Het park is opgericht in 1953 en in juni 2003 is het park op de UNESCO werelderfgoedlijst gezet.

Matobo heeft een rijke geschiedenis die vele duizenden jaren terug gaat naar de bosjesmannen. De vele grotten werden door de bosjesmannen als tijdelijke woonplaats gebruikt tijdens de jacht, op de rotswanden lieten zij fascinerende rotsschilderingen achter. Diverse oorlogen tussen verschillende stammen werden hier uitgevochten.

Voor velen zijn de Matobo Hills nog steeds een religieus gebied, sommige heuvels worden als heilig beschouwd en zijn een plek voor ceremonies en rituelen.  Het park heeft een bijzonder aanbod van wildlife, waaronder de witte én zwarte neushoorn die in grote getale aanwezig is dankzij een zeer succesvol broedprogramma. Naast neushoorns is het gebied een ideale omgeving voor grote roofvogels, antilopen, zebra’s, het wildebeest en ook het vaak moeilijk vindbare luipaard.

Een aanrader is een bezoek aan het graf van Cecil’s Rhodes op de top van de Malindidzimu-berg, vanuit hier heeft u een spectaculair uitzicht over Matobo Hills, ook wel bekend als “View of the World”.